Veilig Werken

Valgevaar is een van de grootste risico’s en een van de meest voorkomende oorzaken van een (arbeids)ongeval. Er is sprake van valgevaar als een er op een werkplek het risico bestaat om van een hoogte 2,50 meter of meer te vallen. Het betekend zelfs een verhoogd risico welke zelfs fatale gevolgen kan hebben.

Wat doet Ruitenheer om dit soort risico’s te voorkomen?

Ruitenheer Nederland BV is al jaren VCA* gecertificeerd. Doormiddel van het VCA Hand- en Instructieboek worden onze veiligheid eisen vastgelegd en binnen de organisatie gecommuniceerd. Alle onze medewerkers worden verplicht om de opleiding VCA Basisveiligheid te volgen en onze leidinggevende managers dienen de opleiding VCA voor Operationeel Leidinggevende te volgen.

Alle medewerkers van Ruitenheer krijgen de beschikking over de zogenoemde Persoonlijke Bescherming Middelen (PBM). Tevens worden jaarlijks alle klimmaterialen en valbeveiligingen onderhouden en gekeurd.

Per project waar Ruitenheer te werk gaat zal een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) worden opgesteld. Vanuit deze RI&E komen de mogelijke risico’s naar boven en daar zal een passende oplossing voor gevonden dienen te worden. Deze RI&E zal worden besproken met de opdrachtgever, aangezien de gebouw eigenaar mede verantwoordelijke is voor de werkzaamheden welke aan of in haar gebouw plaats vind. Aan de hand van de RI&E worden de

Kortom veiligheid voor alles.

Comments are closed.