Reiniging oorlogsmonument Utrecht

IMG_0273Afgelopen periode stond in het tekenen van herdenken. Zo ook afgelopen vrijdag 2 mei bij het voormalig  Hoofdadministratiegebouw III van de Spoorwegen, aan het Moreelsepark te Utrecht. Hier staat het Monument voor het gevallen spoorwegpersoneel. Dit monument is een oorlogsmonument in Utrecht ter nagedachtenis aan in de Tweede Wereldoorlog omgekomen personeel van de Nederlandse Spoorwegen.

Ieder jaar op 2 mei vind de jaarlijkse herdenking bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel plaats. Medewerkers en gepensioneerden van NS en ProRail herdenken de 477 medewerkers die bij het uitoefenen van hun werk tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. Deze herdenkingsplechtigheid vindt om 13.00 uur plaats naast het hoofdkantoor van ProRail aan het Moreelsepark te Utrecht. Er worden kransen gelegd door de directies en ondernemingsraden van NS, ProRail en de Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel.

Met een hoogwerker uit ons eigen hoogwerkerpark en gepaste hoge druk hebben wij dit monument gereinigd zo dat het mooi schoon bij stond tijdens de herdenking

Comments are closed.