“Je hebt mooi werk geleverd Rene”

“Je hebt mooi werk geleverd Rene” kreeg onze calamiteitencoordinator Rene Vink per e-mail toegestuurd van de dienstdoende schade expert na werkzaamheden na schade door storm aan een stadsmonument. 

Afgelopen maandag was  Nederland in de ban van de storm die in jaren niet zo krachtig is geweest. Helaas heeft deze storm veel overlast veroorzaakt.

Het gezegde gaat “ hoge bomen vangen veel wind” en dit was letterlijk het geval tijdens de storm. Veel bomen zijn daarom ook omgewaaid, uit grond getrokken of geknapt.

De Ruitenheer Calamiteitendienst is op diverse plaatsen bezig geweest met het wegzagen van omgevallen bomen. (zie foto's)

Eerder deze week meldden wij al dat een grachtenpand aan de Recht Boomssloot in Amsterdam was getroffen door een omgevallen boom. Gister zijn de medewerkers van onze calamiteitendienst bezig geweest met afhijzen van de klokgevel en losse geveldelen van dit pand.

Het was een complexe klus, die volgens de inspecteur van bouwtoezicht van de gemeente Amsterdam en de schade expert, perfect is uitgevoerd. Door de juiste en voorzichtige aanpak is veel schade voorkomen aan het beschermde stadsmonument. (zie foto's)

Comments are closed.