Grote brand Marnixstraat Amsterdam, 9 woningen onbewoonbaar

Zaterdagochtend 17 januari brak er brand uit in het souterain van een woning in de Marnixstraat.

Het vuur greep zeer snel om zich heen en verspreidde zich via een trappenhuis naar boven. IMG_6502Bewoners van diverse appartementen zijn door de brandweer met ladderwagens gered. 3 brandweerlieden liepen tijdens de reddingsaktie brandwonden op en diverse bewoners hadden ademhalingsproblemen. Ruitenheer Calamiteitendienst werd gealarmeerd en ging met een team ter plaatse. Daar een deel van het trappenhuis was weggebrand, maakte onze medewerkers een noodvoorziening om deze begaanbaar te maken. Tevens werden er tientallen deuren en ramen afgeschot en bluswater gepompt.

Een hond en 2 katten overleefden de brand niet. Nadat een stabiele situatie was gecreerd zijn 16 bewoners die waren opgevangen op een politiebureau, door medewerkers van Ruitenheer Calamiteitendienst en politie begeleid om de eerste persoonlijke spullen uit de woningen te halen. 9 woningen zijn onbewoonbaar door brand en roetschade.

De bewoners zijn ondergebracht in hotels. Maandag zal er worden geassisteerd bij een forensisch brandonderzoek door politie en brandweer.

 

UP DATE
Woningcorporatie Ymere maakt gebruik van expertise Ruitenheer Calamiteitendienst.

De brand van afgelopen zaterdag 17 januari in de Amsterdamse Marnixstraat resulteerde in het feit dat er 10 woningen de komende maanden onbewoonbaar zijn.
Alle bewoners zijn voorlopig opgevangen in een hotel. Gisteravond was er een informatie bijeenkomst voor alle gedupeerden.

De directie van woningcorporatie Ymere riep voor deze bijeenkomst de assistentie in van Ruitenheer Calamiteitendienst in. Operationeel manager Rene Vink, die al vanaf zaterdag bij dit incident was betrokken, sprak de bewoners toe en gaf uitleg en beantwoorde vragen over technische en verzekeringszaken.Er werd door ons ook bemiddeld met de GG & GD van de gemeente Amsterdam voor tijdelijke huisvesting voor onverzekerden in het Gemeentelijk noodverblijf.

Door zowel Ymere als gedupeerde bewoners werd na afloop erg positief gereageerd over de professionele uitleg en geboden hulp door Ruitenheer.

Comments are closed.