Gevelonderhoud in Hoofddorp

IMG_0677Afgelopen mei is Ruitenheer gestart op gebouw Pharos te Hoofddorp met uitgebreid gevelonderhoud.

Het gebouw Pharos is een markant kantoorobject, gelegen naast station Hoofddorp. Het gebouw is ongeveer 80 meter hoog en al van ver zichtbaar vanaf bijvoorbeeld de A4. Dit gebouw is in beheer bij WPM kantoormanagement en is eigendom van het Basisfonds Stationslocaties / NS Poort. Het gebouw wordt gehuurd door de Rijksgebouwendienst en is al sinds 2004 in onderhoud bij Ruitenheer.  Door de ligging nabij spoor, vliegveld, snelweg en zee is dit gebouw onderhevig aan flinke atmosferische vervuiling en is het van belang dat er goed onderhoud plaatsvind.

Gevelreiniging met hoogwerkers

Sinds de start in mei is er een groep van 4 tot 6 gevelonderhouders met behulp van de aanwezige gevelinstallaties en hoogwerkers bezig geweest met het handmatig reinigen van alle beplatingen, kozijnen, omlijstingen en profielen. Na de reiniging is er direct een conservering aangebracht welke de gevel de komende jaren zal beschermen.

Door de lange doorloop van het project zijn tussendoor de ramen ook nog apart bewassen, zodat de bewoners van de kantoren toch gewoon naar buiten konden blijven kijken.

Inmiddels zijn we in de afrondende fase en worden de laatste handelingen verricht om dit project af te ronden.

Aansluitend zullen wij nog een glasbewassing gaan uitvoeren, dus ook de komende periode is Ruitenheer nog aan de gevel van dit mooie kantoorgebouw te vinden.

Comments are closed.