GASEXPLOSIE DIEMEN

foto.6PNGDonderdagmiddag 4 september  rond 15.45 uur vond een enorme gasexplosie plaats in een flat aan de Beukenhorst in Diemen.

Medewerkers van Ruitenheer Calamiteitendienst waren snel ter plaatse na contact met woonstichting De Key. Enkele honderden bewoners zijn direct geëvacueerd. Al snel werd duidelijk dat er 2 doden vielen te betreuren en enkele tientallen gewonden waren. In samenspraak met de brandweer en politie hebben onze medewerkers met gebruikmaking van een kraan geassisteerd om de lichamen te bergen. Een woning recht boven de plek van de explosie was zo zwaar beschadigd dat het niet veilig was om te betreden door de hulpdiensten. Onze medewerkers hebben hier stut en stempelwerk uitgevoerd zodat deze woning onderzocht kon worden op eventuele slachtoffers. Deze zijn gelukkig niet aangetroffen.

Voorts werd door ons rondom de flat het puin onderzocht op persoonlijke bezittingen van bewoners. Deze zijn veilig gesteld. Momenteel worden er door een aantal medewerkers nog diverse hand en spandiensten op locatie verricht, zoals begeleiden van terugkerende bewoners.

Sinds donderdagavond is ook Ruitenheer Beveiliging met meerdere medewerkers ter plaatse om de flat en omgeving te beveiligen. In de komende dagen zal door ons in samenspraak met de verhuurder van het complex een plan van aanpak gemaakt worden om de overige werkzaamheden. uit te voeren.

 

Voor aanvullende informatie zoals televisiebeelden klik hier  

Comments are closed.