Drukke avond Ruitenheer Calamiteitendienst

foto_4Woensdagavond 11 juni was een drukke avond voor de medewerkers van Ruitenheer Calamiteitendienst.

Allereerst ontstond aan het  eind van de middag brand in een woning in de Amsterdamse Marnixstraat. De brand ontstond in de keuken en werd met een poederblusser geblust, zodat de hele woning onder dit poeder zat. Electronische apparatuur werd door Ruitenheer veiliggesteld en de woning is door Ruitenheer bewoonbaar gemaakt voor de nacht.

Iets later kwam er een alarmering binnen van een brand in discotheek Eindelijk Weer in  Almere. Onze medewerkers waren snel ter plaatse en verdreven middels ventilatoren de rookontwikkeling uit het pand. Donderdag is door onze medewerkers de brandlucht bestreden en is alles snel en vakkundig gereinigd, zodat de zaak vrijdagavond weer normaal open kan.

Rond 21.00 uur kwam er een melding binnen van een groot zorgcentrum in Amsterdam Osdorp. In de wijk was een stroomstoring en gevreesd werd dat na enige uren de noodstroom voorziening voor o.a de brandmeldcentrale en noodverlichting het zou begeven. Onze medewerkers waren in 20 minuten ter plaatse en alles werd in stelling gebracht om in te grijpen. Ondertussen werd door onze medewerkers de gestrande bejaarde bewoners op de begane grond die de liften niet konden gebruiken, voorzien van een kopje koffie en een geruststellend praatje. Gelukkig was de storing rond 23.00 uur verholpen en hebben wij bange bewoners die de liften niet in durfden naar hun kamers begeleid. Onder grote dankzegging van bewoners en personeel verlieten onze medewerkers begin van de nacht het complex.

Al met al een drukke woensdagavond.

Comments are closed.